marcello farabegoli projects

content of current page

Türkçesi aşağıda
Exhibition text / sergi metni burada: www.marcello-farabegoli.net/cermodern/


Federico Vecchi

Formaunica 240318, 2018
Stained and painted gypsum, jute, wood, acrylic colours, varnish

Courtesy of the artist

In his sculpture series “Formaunica”, Federico Vecchi works on the interplay between movement and materiality. Each work engages in a dialogue between sculpture and painting, with colour acting as a crucial link between form and substance. Biomorphic shapes, crafted from everyday materials, serve as metaphorical carrier bags, echoing the concepts of relocation and reformulation.

Federico Vecchi’s body of work encompasses various series, including painting, sculpture, drawing, and graphics, and is distinguished by a particular interest in the mutual and symbiotic relationship between painting and sculpture. The theme of imprinting is a defining feature of his artistic research in recent years.

Federico Vecchi (*1980 in Scandiano, IT) lives and works in Vienna. He was an artistic assistant of Hermann Nitsch, Erwin Wurm and Daniel Spoerri. His works are part of permanent collections including Museo Citta di Rimini (IT), Istituto Italiano di Cultura Vienna (AT), GAM Catania (IT), and Archivio Viafarini Milan (IT). Selected exhibitions at The Others Art Fair, Turin (IT), Reaktor, Vienna (AT), Biennale Disegno Rimini (IT), Elektrohalle Rhomberg, Salzburg (AT), Hydra School Projects, Hydra (GR), Art von Frei Galerie, Berlin (DE), Im Ersten, Vienna (AT), Bildraum 07, Vienna (AT), and Galerie Miloslav Navrátil, Prague (CZ).

federicovecchi.com

***

Federico Vecchi

Formaunica 240318, 2018
Lekeli ve boyalı alçı, jüt, ahşap, akrilik boyalar, vernik

Sanatçının izniyle

Federico Vecchi, "Formaunica" adlı heykel serisinde hareket ve maddilik arasındaki etkileşim üzerinde çalışıyor. Her eser, heykel ve resim arasında bir diyaloga giriyor ve renk, form ve madde arasında önemli bir bağ görevi görüyor. Günlük malzemelerden üretilen biyomorfik şekiller, yer değiştirme ve yeniden formüle etme kavramlarını yansıtan mecazi taşıma çantaları görevi görüyor.

Federico Vecchi'nin işleri, resim, heykel, çizim ve grafik dahil olmak üzere çeşitli alanları kapsıyor ve ayırt edici özellikleri olarak resim ve heykel arasındaki karşılıklı ve simbiyotik ilişkiye olan özel ilgisi öne çıkıyor. Baskı teması, son yıllardaki sanatsal araştırmalarının tanımlayıcı bir özelliğidir.

Federico Vecchi (*1980, Scandiano, IT) Viyana'da yaşıyor ve çalışıyor. Hermann Nitsch, Erwin Wurm ve Daniel Spoerri'nin sanatsal asistanıydı. Eserleri, Museo Citta di Rimini (IT), Istituto Italiano di Cultura Vienna (AT), GAM Catania (IT) ve Archivio Viafarini Milan (IT) gibi kalıcı koleksiyonların bir parçasıdır. Seçili sergileri şunlardır: The Others Art Fair, Torino (IT), Reaktor, Viyana (AT), Biennale Disegno Rimini (IT), Elektrohalle Rhomberg, Salzburg (AT), Hydra School Projects, Hydra (GR), Art von Frei Galerie, Berlin (DE), Im Ersten, Viyana (AT), Bildraum 07, Viyana (AT) ve Galerie Miloslav Navrátil, Prag (CZ).

federicovecchi.com

error: Content is protected !!