marcello farabegoli projects

content of current page

Türkçesi aşağıda
Exhibition text / sergi metni burada: www.marcello-farabegoli.net/cermodern/


Alberto Storari

Chart series 01, 02, 03, and 07, 2021
Inks and discoloration on geographical chart

Courtesy of the artist

In his artistic practice Alberto Storari creates atmospheric images that involve ideas of longing, nostalgia and also melancholy – resemblance of a dream, an almost faded memory, or like in the “Chart series” fragmented documents from a bygone age. For Storari, photography is recollection while painting is closer to emotion. He merges photographs with painterly materials and surfaces, and develops complex, analogous transfer techniques on diverse substrates, in order to further subject the photographic motifs to the painting process.

Alberto Storari’s art is always about exploring boundaries, crossing them, and above all about adopting an out-of-the-box approach and taking a stand, sometimes playfully, sometimes argumentatively. The artist pleads for more than a blind acquiescence to limitations, seeking instead to question them. Furthermore, should restrictions be accepted, he requests that we remain aware that it is possible to politically, socially, and individually change the realities suggested to us through photography and cartographic frontiers.

Alberto Storari (*1975, San Bonifcio, IT) lives and works in Vienna. In 2012, he won the 34rd Art Prize Matteo Olivero. Selected exhibitions include Red Carpet Showroom, Vienna (AT), Bildraum, Vienna (AT), Galerie La Banane, Cannes (FR), Il Chiostro Arte contemporanea, Saronno (IT), Künstlerhaus Wien (AT), Galerie Hilger Next, Vienna (AT), Hinterland Galerie, Vienna (AT), Musée du Masque de Feret du Fort Royal, ile Sainte-Marguerite, Cannes (FR), Museum am Bach, Ruden (AT), Chelsea Galerie, Basel (CH), Mc2 Gallery, Milan (IT), and Budapest Art Factory (HU).

albertostorari.art

***

Alberto Storari

Harita serisi 01, 02, 03 ve 07, 2021
Coğrafi haritada mürekkep ve renk bozulması

Sanatçının izniyle

Alberto Storari, sanatsal pratiğinde özlem, nostalji ve aynı zamanda melankoli fikirlerini içeren atmosferik görüntüler yaratıyor; bunlar bir rüyaya, neredeyse solmuş bir anıya veya "Harita serisi"ndeki gibi geçmiş bir çağdan parça parça belgelere benziyor. Storari için fotoğrafçılık anımsama ile alakalı iken, resim duyguya daha yakındır. Sanatçı fotoğrafları resimsel malzemelerle ve yüzeylerle birleştiriyor ve fotoğrafik motifleri resim sürecine daha fazla tabi tutmak için çeşitli alt tabakalar üzerinde karmaşık ve benzeşen aktarım teknikleri geliştiriyor.

Alberto Storari'nin sanatı her zaman sınırları keşfetmek, onları aşmak ve her şeyden önce alışılmışın dışında bir yaklaşım benimsemek ve bazen şakacı, bazen de tartışmacı bir şekilde bir duruş sergilemekle ilgilidir. Sanatçı, sınırlamalara körü körüne boyun eğmekten daha fazlasını talep ediyor, bunun yerine onları sorgulamaya çalışıyor. Ayrıca, kısıtlamalar kabul edilse dahi, fotoğrafçılık ve kartografik sınırlar aracılığıyla bize önerilen gerçeklikleri politik, toplumsal ve bireysel olarak değiştirmenin mümkün olduğunun bilincinde olmamızı rica ediyor.

Alberto Storari (*1975, San Bonifcio, IT) Viyana'da yaşıyor ve çalışıyor. 2012'de 34. Sanat Ödülü Matteo Olivero'yu kazandı. Seçili sergileri arasında Red Carpet Showroom, Viyana (AT), Bildraum, Viyana (AT), Galerie La Banane, Cannes (FR), Il Chiostro Arte contemporanea, Saronno (IT), Künstlerhaus Wien (AT), Galerie Hilger Next, Viyana (AT), Hinterland Galerie, Viyana (AT), Musée du Masque de Feret du Fort Royal, ile Sainte-Marguerite, Cannes (FR), Museum am Bach, Ruden (AT), Chelsea Galerie, Basel (CH), Mc2 Gallery, Milano (IT) ve Budapest Art Factory (HU) yer alıyor.

albertostorari.art

error: Content is protected !!