marcello farabegoli projects

content of current page

Türkçesi aşağıda
Exhibition text / sergi metni burada: www.marcello-farabegoli.net/cermodern/


Lucia Riccelli

Shifting #1 and #2, 2024
Oil and acrylic on linen

Courtesy of the artist

“Shifting” is an exchange of perspectives that also involves the observer of the two paintings. The points of reference blur, intertwine, and chase each other through colour, reflecting in an intriguing introspective journey that takes us from one place to another within ourselves. Everything seems to give life to the restlessness or peace that can arise when on a journey, in search of a “self” to inhabit.

Lucia Riccelli focuses her attention on interpersonal relationships, using the language of pictorial body, unspoken thoughts, or things that one prefers to remain unsaid. Highlighting fragility and strength, she consistently explores the complexity of fleeting emotions. Her works aim to make visible what seeks to evade scrutiny, in an obsessive pursuit to represent the passage of time in order to bring it back to life, in the vibrant quality of the present moment.

Lucia Riccelli (*1970 in Rome, IT) lives and works in Vienna, Rome, and Zakynthos. In 2019, she painted an official portrait of Austrian President Alexander van der Bellen and in 2024, she was awarded the rank of Officer from the President of the Italian Republic for her artistic contribution abroad. Selected exhibitions: Galerie Felix Höller, Vienna (AT), Kleine Galerie, Vienna (AT), Bakerhouse Gallery, Graz (AT), Kunsthaus Wiesinger, Wels (AT), MuseumsQuartier, Vienna (AT), Kips Gallery, New York (US), Edgar Pozos Contemporary Art, Miami Beach (US), Galerie Lang, Vienna (AT), Fondazione Bevilacqua la Masa, Venice (IT), and Museum Marco Polo, Hangzhou (CN).

luciariccelli.com

***

Lucia Riccelli

Shifting #1 ve #2, 2024
Keten üzerine yağlıboya ve akrilik

Sanatçının izniyle

“Shifting”, iki resmin gözlemcisini de içeren bir bakış açısı alışverişidir. Referans noktaları renk aracılığıyla bulanıklaşır, iç içe geçer ve birbirini kovalar. Bunu yaparken de bizi kendi içimizde bir yerden diğerine götüren ilgi çekici bir içgözlem yolculuğuna çıkarır. Her şey, içinde yaşanacak bir “benlik” arayışında bir yolculukta ortaya çıkabilecek huzursuzluğa veya huzura hayat veriyor gibi görünüyor.

Lucia Riccelli, dikkatini kişilerarası ilişkilere odaklıyor ve resimsel bedenin dilini, söylenmemiş düşünceleri veya kişinin söylenmemiş kalmasını tercih ettiği şeyleri kullanıyor. Kırılganlığı ve gücü vurgulayarak, sürekli olarak geçici duyguların karmaşıklığını araştırıyor. Ricelli’nin çalışmaları, zamanın geçişini temsil etmek ve onu şimdiki anın canlı kalitesiyle hayata döndürmek için takıntılı bir arayış içinde, incelemeden kaçmaya çalışan şeyleri görünür kılmayı amaçlıyor.

Lucia Riccelli (*1970, Roma, İtalya) Viyana, Roma ve Zakintos'ta yaşıyor ve çalışıyor. 2019'da Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander van der Bellen'in resmi bir portresini çizdi ve 2024'te yurtdışındaki sanatsal katkılarından dolayı İtalya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından Subay rütbesine layık görüldü. Seçilmiş sergileri: Galerie Felix Höller, Viyana (AT), Kleine Galerie, Viyana (AT), Bakerhouse Gallery, Graz (AT), Kunsthaus Wiesinger, Wels (AT), MuseumsQuartier, Viyana (AT), Kips Gallery, New York (ABD), Edgar Pozos Contemporary Art, Miami Beach (ABD), Galerie Lang, Viyana (AT), Fondazione Bevilacqua la Masa, Venedik (IT) ve Museum Marco Polo, Hangzhou (CN).

luciariccelli.com

error: Content is protected !!