marcello farabegoli projects

content of current page

Türkçesi aşağıda
Exhibition text / sergi metni burada: www.marcello-farabegoli.net/cermodern/


Klaus Pobitzer (aka Felix Grütsch)

Real Life matters, 2022
Digital drawing, pop-up display

Courtesy of the artist

“Real Life Matters” by Klaus Pobitzer (aka Felix Grütsch) invites exploration and identification of familiar figures, faces, and objects from various media and daily life, placed in unusual settings. Featuring actors from politics, business, culture, and entertainment, the image also depicts figures such as a market woman, a chimney sweep, a beekeeper, and a bartender. The group portrait represents a real-world theatre where everyone plays a crucial role. Elements like a lunar lander, extraterrestrials, and figures reflecting themes from quantum mechanics and sci-fi humorously emphasise the interconnectedness of all things.

Klaus Pobitzer’s multifaceted practice is distinguished by his interventions in public spaces, digital drawings and animations on social media, as well as his work with readymades, performances and videos. In his recent projects, Pobitzer installed the digital drawings on a site-specific basis in public spaces and scaled them up to a height of 30 metres. Under the pseudonym Felix Grütsch, Pobitzer created images for the Austrian daily newspaper Der Standard, merging iconic and mass media imagery with a cartoon-like commentary.

Klaus Pobitzer (aka Felix Grütsch) (*1971 in Schlanders, IT) lives and works in Vienna. His work has been exhibited internationally. His most recent exhibitions and projects include Durst, Lienz (AT), Durst, Brixen (IT), Sapporo International Art Festival (JP), AK Kunstprojekte, Vienna (AT), Museion, Bozen/Bolzano (IT), Galerie Annie Gentils, Antwerp (BE), Kunsthalle Wien (AT), Leopold Museum, Vienna (AT), Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, Gent (BE), and Nuova Fiera, Milan (IT).

@felix_gruetsch

***

Klaus Pobitzer (diğer adıyla Felix Grütsch)

Gerçek Hayat Önemlidir, 2022
Dijital çizim, pop-up gösterim

Sanatçının izniyle

Klaus Pobitzer'in (diğer adıyla Felix Grütsch) "Gerçek Hayat Önemlidir" adlı eseri, alışılmadık ortamlarda yer alan çeşitli medya ve günlük yaşamdan tanıdık figürleri, yüzleri ve nesneleri keşfetmeye ve tanımlamaya davet ediyor. Siyaset, iş, kültür ve eğlence dünyasından aktörlerin yer aldığı görüntüde ayrıca bir pazarcı kadını, bir baca temizleyicisi, bir arıcı ve bir barmen gibi figürler de yer alıyor. Grup portresi, herkesin önemli bir rol oynadığı gerçek bir dünya tiyatrosunu temsil ediyor. Ay iniş aracı, dünya dışı varlıklar ve kuantum mekaniği ve bilimkurgu temalarını yansıtan figürler gibi unsurlar, her şeyin birbirine bağlılığını mizahi bir şekilde vurguluyor.

Klaus Pobitzer'in çok yönlü pratiği, kamusal alanlardaki müdahaleleri, sosyal medyadaki dijital çizimleri ve animasyonlarının yanı sıra hazır nesneler, performanslar ve videolarla yaptığı çalışmalarla öne çıkıyor. Pobitzer, son projelerinde dijital çizimleri kamusal alanlara yerel olarak yerleştirdi ve bunları 30 metre yüksekliğe kadar ölçeklendirdi. Pobitzer, Felix Grütsch takma adıyla Avusturya günlük gazetesi Der Standard için ikonik olarak nitelendirilebilecek ve kitle iletişim araçları imgelerini karikatür benzeri bir yorumla birleştirerek görseller yarattı.

Klaus Pobitzer (diğer adıyla Felix Grütsch) (*1971, Schlanders, IT) Viyana'da yaşıyor ve çalışıyor. Eserleri uluslararası alanda sergilendi. En son sergileri ve projeleri arasında Durst, Lienz (AT), Durst, Brixen (IT), Sapporo Uluslararası Sanat Festivali (JP), AK Kunstprojekte, Viyana (AT), Museion, Bozen/Bolzano (IT), Galerie Annie Gentils, Antwerp (BE), Kunsthalle Wien (AT), Leopold Müzesi, Viyana (AT), Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, Gent (BE) ve Nuova Fiera, Milano (IT) yer alıyor.

@felix_gruetsch

error: Content is protected !!