marcello farabegoli projects

content of current page

Türkçesi aşağıda
Exhibition text / sergi metni burada: www.marcello-farabegoli.net/cermodern/


Siggi Hofer

Gift Basket (Ankara Version), 2024
Varnish paint on MDF

Courtesy of the artist

“Gift Basket (Version Ankara)” consists of individual images of parcels that are stylised into symbols, instantly recognisable and easy to read. Three-dimensionality flattens, and perspective shifts with the viewer’s angle. Flat elements are reintroduced, while geometric regularities are increasingly disrupted. The eye is invited to surrender to the illusion and see through the play. Foldable trolleys become part of the staging. These images, like parcels, can be handled but only opened in imagination. Their contents remain hidden because the parcels themselves are fictional, posing no issues at customs.

Siggi Hofer works with drawing, painting, sculpture, installation, text, and curating as an artistic practice. He engages in the analysis of societal processes and perceived reality in his environment, aiming to develop and continuously question new approaches to thinking. Hofer’s often colourful graphic language, his painted pictograms based on a grid system, as well as his painted text messages and simultaneously emerging literary texts, suggest immediate readability, especially against the backdrop of an increasingly image-heavy culture that relies more and more on the universal readability of signs, pushing poetry into a niche.

Siggi Hofer (*1970 in Bruneck, IT) lives and works in Vienna. He has received numerous awards and scholarships, such as the Award for Artistic Work from the City of Innsbruck in 2012, the Paul Flora Award in 2010, and the Otto Mauer Award in 2009. Selected exhibitions include Secession, Vienna (AT), Galerie Meyer Kainer, Vienna (AT), New Capital Projects, Chicago (US), Kai Matsumiya Gallery, New York (US), Galeria Bielska, Bielsko Biała (PL), Gallery Eva Presenhuber, Zürich (CH), and Gallery Raster, Warsaw (PL).

siggihofer.com

***

Siggi Hofer

Hediye Sepeti (Ankara Versiyonu), 2024
MDF üzerine vernik boya

Sanatçının izniyle

“Hediye Sepeti (Ankara Versiyonu)”, sembollere stilize edilmiş, anında tanınabilir ve okunması kolay münferit paket resimlerinden oluşur. Üç boyutluluk düzleşir ve perspektif izleyicinin açısıyla değişir. Düz öğeler yeniden tanıtılırken geometrik düzenlilikler giderek bozulur. Göz illüzyona teslim olmaya ve oyunu görmeye davet edilir. Katlanabilir arabalar sahnelemenin bir parçası haline gelir. Bu resimler paketler gibi elle tutulabilir, ancak yalnızca hayal gücünde açılabilir. İçerikleri gizli kalır çünkü paketlerin kendisi kurgusaldır ve gümrükte sorun çıkarmaz.

Siggi Hofer, çizim, resim, heykel, enstalasyon, metin ve küratörlük ile sanatsal bir pratik olarak çalışır. Çevresindeki toplumsal süreçlerin ve algılanan gerçekliğin analizini yaparak düşünmeye yönelik yeni yaklaşımlar geliştirmeyi ve sürekli olarak sorgulamayı amaçlar. Hofer'in sıklıkla renkli olan dili, ızgara sistemine dayalı boyalı piktogramları, boyalı metin mesajları ve aynı anda ortaya çıkan edebi metinler, özellikle işaretlerin evrensel okunabilirliğine dayanan ve şiiri bir nişin içine iten görüntü ağırlıklı bir kültürün arka planında anında okunabilirlik öneriyor.

Siggi Hofer (*1970, Bruneck, IT) Viyana'da yaşıyor ve çalışıyor. 2012'de Innsbruck Şehri'nden Sanatsal Çalışma Ödülü, 2010'da Paul Flora Ödülü ve 2009'da Otto Mauer Ödülü gibi çok sayıda ödül ve burs aldı. Seçilmiş sergileri arasında Secession, Viyana (AT), Galerie Meyer Kainer, Viyana (AT), New Capital Projects, Chicago (ABD), Kai Matsumiya Gallery, New York (ABD), Galeria Bielska, Bielsko Biała (PL), Gallery Eva Presenhuber, Zürih (CH) ve Gallery Raster, Varşova (PL) yer alıyor.

siggihofer.com

error: Content is protected !!