marcello farabegoli projects

content of current page

Türkçesi aşağıda
Exhibition text / sergi metni burada: www.marcello-farabegoli.net/cermodern/


Julia Frank

Karin Welponer, A Portrait, 2023
HD Video (11:02 min)

Courtesy of the artist

“Karin Welponer, A Portrait” is a transgenerational exchange between two female artists born in different times in the autonomous region of South Tyrol, Italy. Frank portrayed Welponer’s artistic mind in order to produce and add cultural exchange and knowledge. Welponer, known as the founder of AR/GE Kunst, an independent art space in Bozen/Bolzano (IT), has been a committed and versatile artist since. Frank believes that knowledge within the arts and culture especially between female protagonists could act as a contributing and enriching value for those who operate in the present and are about to follow.

Julia Frank's artistic research focuses on intersectionality, queer feminism and identity politics. In her transdisciplinary approach to the medium, materiality conveys current contemporary debates embedded in the private and public spheres. It often refers to the body as a topography of invisible fissures in reality.

Julia Frank (*1987 in Silandro, IT) lives and works in Vienna. She has received the Museion Public Prize and the In Memoriam to Sven Sachsalber Award. Frank was a visiting lecturer at the Faculty of Design and Art Bozen/Bolzano and University of Arts in Linz. Selected exhibitions include FortBiennale_01, Franzensfeste (IT), Gezwanzig Gallery, Vienna (AT), Vin Vin Gallery, Vienna (AT), MAMbo, Bologna (IT), Somers Gallery, London(GB), Museion, Bozen (IT), Stadtgalerie Brixen (IT), and AplusA Gallery, Venice (IT).

juliafrank.art

***

Julia Frank

Karin Welponer, Bir Portre, 2023
HD Video (11:02 dk)

Sanatçının izniyle

“Karin Welponer, Bir Portre”, İtalya'nın Güney Tirol özerk bölgesinde farklı zamanlarda doğan iki kadın sanatçı arasındaki kuşaklar arası bir diyalogdur. Frank, kültürel alışveriş ve bilgi üretmek ve eklemek amacıyla Welponer'in sanatsal zihnini tasvir ediyor. Bozen/Bolzano'da (IT) bağımsız bir sanat alanı olan AR/GE Kunst'un kurucusu olarak bilinen Welponer, o zamandan beri kendini ciddi ve çok yönlü bir sanatçı olmuştur. Frank, sanat ve kültürdeki bilginin özellikle kadın kahramanlar arasında, günümüzde ve gelecekte faaliyet gösterenler için katkıda bulunan ve zenginleştiren bir değer olarak hareket edebileceğine inanmaktadır.

Julia Frank'in sanatsal araştırması, kesişimsellik, queer feminizm ve kimlik politikalarına odaklanmaktadır. Medyuma yönelik disiplinler arası yaklaşımında maddilik, özel ve kamusal alanlarda yerleşik güncel çağdaş tartışmaları aktarır. Frank’ın işleri genellikle bedenden gerçeklikteki görünmez çatlakların topografyası olarak bahseder.

Julia Frank (*1987 Silandro, IT) Viyana'da yaşıyor ve çalışıyor. Museion Public Ödülü ve Sven Sachsalber Anısına Ödülü'nü aldı. Frank, Bozen/Bolzano Tasarım ve Sanat Fakültesi ve Linz Sanat Üniversitesi'nde konuk öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Seçilmiş sergileri arasında FortBiennale_01, Franzensfeste (IT), Gezwanzig Gallery, Viyana (AT), Vin Vin Gallery, Viyana (AT), MAMbo, Bologna (IT), Somers Gallery, Londra (GB), Museion, Bozen (IT), Stadtgalerie Brixen (IT) ve AplusA Gallery, Venedik (IT) yer almaktadır.

juliafrank.art

error: Content is protected !!