marcello farabegoli projects

content of current page

Türkçesi aşağıda
Exhibition text / sergi metni burada: www.marcello-farabegoli.net/cermodern/


Cristina Fiorenza

This is not the buoy of Charon’s boat, 2024
Black, brown and white stoneware, crater, lava, ice, gloop glazes

This is the buoy of the lifeboat that’s travelled without a crew there, 2024
Black, brown and white stoneware, effect white glaze

Courtesy of the artist

The buoy is a mobile object but paradoxically also represents a fixed point. Some remain undisturbed for decades at the bottom of the sea. These drifting buoys tell stories we can never fully know. Abandoned buoys raise questions, acting as anchors of safety and witnesses. The buoys abandoned for decades evoke reflections on time and temporality. They represent a persistent presence, testifying to the passage of time and changing circumstances.

The artistic production of Cristina Fiorenza encompasses painting, drawing, sculpture, and installation. Her architectural background has significantly influenced her style. Her sculptures balance between abstract and narrative, focusing on ephemeral and humanistic themes. They resemble future archaeological findings, reflecting change, decay, and renewal. These organic compositions integrate plant elements, insects, industrial components, and everyday objects. Technically, they explore ceramic materials with custom glazes developed in her Vienna studio.

Cristina Fiorenza (*1973 in Naples, IT) lives and works in Vienna. Among others, she won the Strabag Artartaward international 2021. Selected exhibitions include Rodler Gschenter Gallery, Vienna (AT), Keramion Ceramic Museum, Cologne (DE), Magazin 4, Bregenz (AT), Fuori Salone, Milan (IT), CABANAmad, Lisbon (PT), Stadtgalerie Klagenfurt (AT), Galleria Gilda Contemporary Art, Milan (IT), Köppe Contemporary, Berlin (DE), Gallery Molly Krom, New York (US), RLB Kunstbrücke, Innsbruck (AT), Galerie im Traklhaus, Salzburg (AT), and Leopold Museum, Vienna (AT).

cristinafiorenza.com

***

Cristina Fiorenza

Bu Charon'un teknesinin şamandırası değil, 2024
Siyah, kahverengi ve beyaz seramik, krater, lav, buz, çamur sırları

Bu mürettebatı olmadan oraya giden cankurtaran botunun şamandırası, 2024
Siyah, kahverengi ve beyaz seramik, efekt beyaz sır

Sanatçının izniyle

Şamandıra hareketli bir nesnedir ancak paradoksal olarak sabit bir noktayı da temsil eder. Bazıları denizin dibinde onlarca yıl boyunca rahatsız edilmeden kalır. Bu sürüklenen şamandıralar, asla tam olarak bilemeyeceğimiz hikayeler anlatır. Terk edilmiş şamandıralar, güvenlik ve tanıklık çapaları olarak hareket ederek sorular ortaya koyar. Onlarca yıl boyunca terk edilmiş şamandıralar, zaman ve zamansallık üzerine düşünceleri çağrıştırır. Zamanın geçişine ve değişen koşullara tanıklık eden kalıcı bir varlığı temsil eder.

Cristina Fiorenza'nın sanatsal üretimi, resim, çizim, heykel ve enstalasyonu kapsar. Mimari geçmişi stilini önemli ölçüde etkilemiştir. Heykelleri soyut ve anlatı arasında denge kurarak geçici ve hümanist temalara odaklanıyor; aynı zamanda değişimi, çürümeyi ve yenilenmeyi yansıtan gelecekteki arkeolojik bulgulara benziyor. Bu organik kompozisyonlar bitki unsurlarını, böcekleri, endüstriyel bileşenleri ve günlük nesneleri birleştiriyor. Teknik olarak, bu heykeller sanatçının Viyana’daki stüdyosunda geliştirilen özel sırlarla seramik malzemeleri kullanılarak meydana getiriliyor.

Cristina Fiorenza (*1973 Napoli, IT) Viyana'da yaşıyor ve çalışıyor. Diğerlerinin yanı sıra Strabag Artartaward uluslararası 2021 ödülünü kazandı. Seçilen sergiler arasında şunlar bulunuyor: Rodler Gschenter Galerisi, Viyana (AT), Keramion Seramik Müzesi, Köln (DE), Magazin 4, Bregenz (AT), Fuori Salone, Milano (IT), CABANamad, Lizbon (PT), Stadtgalerie Klagenfurt (AT), Galleria Gilda Contemporary Art, Milano (IT), Köppe Contemporary, Berlin (DE), Galeri Molly Krom, New York (ABD), Kunstbrücke, Innsbruck (AT), Galerie im Traklhaus, Salzburg (AT) ve Leopold Müzesi, Viyana (AT).

cristinafiorenza.com

error: Content is protected !!