marcello farabegoli projects

content of current page

Türkçesi aşağıda
Exhibition text / sergi metni burada: www.marcello-farabegoli.net/cermodern/


Chiara Campanile

Point of infinite gravity, 2019
Drawings in tulle

Courtesy of the artist

“Point of infinite gravity” is a translation of drawings made by scientists at CERN. The artist asked them to draw the beginning of the universe. The images were transported on tulle, which shows a deconstructed form of light. CERN It is a place where we search for origins and try to answer existential questions. Despite its location, it is a non-place, its real boundaries are made up of possibilities, here the gaze follows the principle of uncertainty. This project is a collection of visions of how the universe began.

Chiara Campanile is a multidisciplinary artist whose practice moves along the continuum of the spectrum. Her work incorporates various media such as painting, textiles and sound, and is often site-specific, relating to the identity of the place and the people. Colour is used as a tool to confront the work and the viewer, to create connections between elements, and sometimes to trick our senses. Her work uses perception as a tool to analyse the brain, the human psyche and relationships.

Chiara Campanile (*1989 in Milan, IT) lives and works in Vienna. She has won recognition and prizes such as the special prize at Combat and the 99 collective for young artists BLM, Venice. Selected exhibitions include Villa Farsetti, Santa Maria di Sala (IT), Aula der Wissenschaften, Vienna (AT), Kunstraum Feller, Vienna (AT), 12-14 Gallery, Vienna (AT), Spazio Nuovo, Casso (IT), CERN, Geneva (SW), and Monitor Gallery, Rome (IT).

@campanile.chiara

***

Chiara Campanile

Sonsuz yerçekimi noktası, 2019
Tülden çizimler

Sanatçının izniyle
“Sonsuz yerçekimi noktası” CERN'deki bilim insanları tarafından yapılan çizimlerin bir çevirisidir. Sanatçı onlardan evrenin başlangıcını çizmelerini istedi. Görüntüler, ışığın parçalanmış bir formunu gösteren tül üzerine taşındı. CERN kökenleri aradığımız ve varoluşsal soruları yanıtlamaya çalıştığımız bir yerdir. Bir konumu olmasına rağmen bir yer değildir, gerçek sınırları olasılıklardan oluşur; burada bakış, belirsizlik ilkesini izler. Bu proje, evrenin nasıl başladığına dair vizyonların bir koleksiyonudur.

Chiara Campanile, pratiği spektrumun sürekliliği boyunca ilerleyen disiplinler arası bir sanatçıdır. Çalışmaları resim, tekstil ve ses gibi çeşitli medyaları içerir ve genellikle yer ve insanların kimliğiyle ilişkili olarak yereldir. Renk; eser ve izleyiciyle yüzleşmek, öğeler arasında bağlantılar oluşturmak ve bazen de duyularımızı kandırmak için bir araç olarak kullanılır. Campanile’nin çalışmaları algıyı beyni, insan ruhunu ve ilişkileri analiz etmek için bir araç olarak kullanır.

Chiara Campanile (*1989, Milano, IT) Viyana'da yaşıyor ve çalışıyor. Combat ve Venedik'teki genç sanatçılar için 99 kolektifi BLM'de özel ödül gibi takdir ve ödüller kazandı. Seçilmiş sergileri arasında Villa Farsetti, Santa Maria di Sala (IT), Aula der Wissenschaften, Viyana (AT), Kunstraum Feller, Viyana (AT), 12-14 Gallery, Viyana (AT), Spazio Nuovo, Casso (IT), CERN, Cenevre (SW) ve Monitor Gallery, Roma (IT) yer almaktadır.

@campanile.chiara

error: Content is protected !!