marcello farabegoli projects

content of current page

Türkçesi aşağıda
Exhibition text / sergi metni burada: www.marcello-farabegoli.net/cermodern/


Flavia Bigi

Now here / nowhere (Şimdi burada / Hiçbir yerde), 2024
Vintage fishing net

Courtesy of the artist

On a net that has fished in the Mediterranean, a sea that also bathes Turkey and Italy, Flavia Bigi has woven a thought. Indeed, the net carries with it the experience of the fishermen’s effort to procure fish, of the hope of fruitful fishing, of the strenuous effort of fishes that wish not to be caught, of the uncertainty of the future. The work plays with a double linguistic sense, because dual is the actual sense of being, understood as physical presence and mental projection in places we would like to experience. The rarefaction of physicality and the bursting virtuality leads us to disconnect from the Here and Now: time and space crumble in their primitive concept and perhaps for this reason, having to face a new physical horror vacui, we all need to stay connected.

Flavia Bigi explores different media: drawing, engraving, painting, video, sculpture and installation. In her works, which are often associated with texts or writings, the overview and the specific context are accompanied by philosophical, mythological and spiritual references, with the intention of igniting the viewer’s perception of universal issues. The artist offers a reflection of the self, in search of evolutionary solutions, soliciting a vision of connection between horizontal verbal language and vertical abstract inspiration, the intersecting links between individuals and how they relate to the earth and the sidereal spaces of thought.

Flavia Bigi (*1965 Siena, IT) lives and works in Rome and Strasbourg. Her work has been showcased in many international exhibitions, including those at Museum Angerlehner, Wels (AT), Gallerati Gallery, Rome (IT), Galerie Artosphere, Puchenau (AT), Museum of Contemporary Art, Genoa (IT), Circolo Ministero Affari Esteri, Rome (IT), Palazzo Granafei, Brindisi (IT), Museo Civico Palazzo Penna, Perugia (IT), Renlund Museum, Kokkola (FI), Kymenlaakso Museum, Kotka (FI), Taidemuseo, Kajaani (FI), Kunsthalle Bratislava (SK), Hundertwasser Museum, Vienna (AT), and Volta, Basel (CH).

flaviabigi.com

***

Flavia Bigi

Now here / nowhere (Şimdi burada / Hiçbir yerde), 2024
Vintage balık ağı

Sanatçının izniyle

Akdeniz'de, Türkiye ve İtalya'yı da yıkayan bir denizde balık tutmuş bir ağda, Flavia Bigi bir düşünce örmüş. Gerçekten de ağ, balıkçıların balık yakalama çabalarının, verimli balık tutma umudunun, yakalanmak istemeyen balıkların yorucu çabasının, geleceğin belirsizliğinin deneyimini beraberinde taşıyor. Eser, çift dilsel bir anlamla oynuyor; çünkü çift, fiziksel varlık ve deneyimlemek istediğimiz yerlerdeki zihinsel projeksiyon olarak anlaşılan gerçek varoluş duygusudur. Fizikselliğin seyrelmesi ve patlayan sanallık, bizi Burada ve Şimdi'den koparıyor: zaman ve mekan ilkel kavramlarında parçalanıyor ve belki de bu nedenle, yeni bir fiziksel dehşet boşluğuyla yüzleşmek zorunda kaldığımız için, hepimizin bağlantıda kalması gerekiyor.

Flavia Bigi farklı medyaları araştırıyor: çizim, gravür, resim, video, heykel ve enstalasyon. Genellikle metinler veya yazılarla ilişkilendirilen eserlerinde, genel bakış ve belirli bağlam, izleyicinin evrensel sorunlara ilişkin algısını ateşlemek amacıyla felsefi, mitolojik ve ruhsal referanslarla birlikte sunulur. Sanatçı, yatay sözel dil ile dikey soyut ilham arasındaki bağlantı vizyonunu, bireyler arasındaki kesişen bağlantıları ve bunların dünyayla ve düşüncenin yıldızsal alanlarıyla nasıl ilişkilendiğini sorgulayarak, evrimsel çözümler arayışında benliğin bir yansımasını sunar.

Flavia Bigi (*1965 Siena, IT) Roma ve Strazburg'da yaşıyor ve çalışıyor. Eserleri birçok uluslararası sergide sergilenmiştir. Bunlar arasında Museum Angerlehner, Wels (AT), Gallerati Gallery, Roma (IT), Galerie Artosphere, Puchenau (AT), Museum of Contemporary Art, Genoa (IT), Circolo Ministero Affari Esteri, Roma (IT), Palazzo Granafei, Brindisi (IT), Museo Civico Palazzo Penna, Perugia (IT), Renlund Museum, Kokkola (FI), Kymenlaakso Museum, Kotka (FI), Taidemuseo, Kajaani (FI), Kunsthalle Bratislava (SK), Hundertwasser Museum, Viyana (AT) ve Volta, Basel (CH) yer almaktadır.

flaviabigi.com

error: Content is protected !!